fbpx

10 Tips voor het indienen van een schademelding bij het IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen)

Let bij een schademelding direct bij het IMG op de volgende 10 punten en voorkom dat u een schadevergoeding misloopt.

Liever gebeld worden?

10 tips voor een schademelding direct bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

  1. Loop een rondje door uw woning om te kijken hoeveel schades er zijn. Let op: veel schades zijn vaak niet gelijk met het blote oog zichtbaar. Gebruik een speciale lamp om kleine schades ook te vinden.

 

  1. Bij een eerste schademelding moet u kiezen tussen de vaste vergoeding en het reguliere traject. De keuze hangt af van het bouwjaar, de trillingswaarde en het aantal schades. Houdt hierbij rekening met het beoordelingskader en de omgekeerde bewijslast.

 

  1. Controleer of het bouwjaar van uw woning klopt, het IMG hanteert het bouwjaar van de BAG;

 

  1. Na de schade-opname ontvangt u een adviesrapport. Controleer goed of alle schades zijn vastgelegd en op de juiste manier zijn beoordeeld. Wij zien regelmatig dat schades onterecht worden afgewezen en u hier dus geen vergoeding voor krijgt.

 

  1. Controleer of de schades die wél zijn toegekend op de juiste wijze zijn gecalculeerd. Wij zien regelmatig dat er in de calculatie fouten worden gemaakt.

 

  1. Stel een zienswijze op wanneer u het niet eens bent met het adviesrapport. Hierin geeft u aan waarom de afgewezen schades bouwkundig en juridisch gezien wél toegekend hadden moeten worden.

 

  1. Vergelijk uw adviesrapport met adviesrapporten van de buren in de omgeving.

 

  1. U heeft altijd de mogelijkheid om in bezwaar te gaan. Het bezwaar dient aan meer juridische eisen te voldoen dan de zienswijze.

 

  1. U komt in aanmerking voor bijkomende kosten, kijk goed welke kosten u kan declareren. Let ook op mogelijke aanvullende subsidies.

 

  1. Stel het IMG in gebreke op het moment dat zij niet tijdig een besluit nemen op uw aanvraag, controleer goed of de ingebrekestelling volgens de juridische eisen gegrond zijn.

Schademelding indienen bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)?

Bang dat u schades mist of een schadevergoeding misloopt?

Door onze ervaring weten wij precies waar wij moeten kijken tijdens de schade-opname bij uw woning. Uit ervaring weten wij dat er veel schades worden gemist tijdens de schade-opname, waardoor u als eigenaar niet krijgt waar u recht op heeft; schadevergoeding voor de schade aan uw woning. Loket Bevingsschade zorgt ervoor dat alle schades worden meegenomen.
Wij nemen het gehele proces van u over. Onze deskundige medewerkers kunnen goed onderbouwen waarom een schade wél aardbevingsschade is tijdens de schade-opname met de schade-expert. Dit zorgt voor maximaal resultaat, waar u overigens ook recht op heeft.

Stap 1:
Gratis schadecheck

Een deskundige medewerker van Loket Bevingsschade komt bij u langs om te kijken of er sprake is van aardbevingsschade en om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 2:
Schade-opname

Wij begeleiden de deskundige van het IMG tijdens de schade-opname. Hierbij zorgen wij ervoor dat alle schades worden meegenomen.

Stap 3:
Beoordeling adviesrapport

Nadat wij het adviesrapport van het IMG hebben ontvangen, controleren wij of alle schades correct en volledig zijn beoordeeld.