fbpx
Loket Bevingsschade logo

Aardbevingsschade melden?
Doe hier uw mijnbouwschade melding. Ontvang vrijblijvend schadevergoeding advies.

  • Vraag gratis schade-advies aan

Aardbevings-schade melden?

Doe hier uw mijnbouwschade melding. Ontvang gratis schadevergoeding advies. No Cure, No Pay.

  • Vraag gratis schade-advies aan

Welke schadeafhandeling is het beste voor u?

Vermoedt u dat u bevingsschade heeft?
Dan zijn er 2 manieren om uw schadeaanvraag te doen:

Optie 1: Maatwerk procedure

Bij deze aanvraag komt er een expert langs om uw schades in kaart te brengen en te beoordelen. Hierbij kan het schadebedrag hoger óf lager uitvallen dan de vaste vergoeding van €5.000,-.

Stel dat uw schade-aanvraag uitkomt op minder dan €1.000,-, dan komt u niet meer in aanmerking voor de "Waardevermeerderingsregeling" subsidie ter waarde van €4.000,-.

Stel dat uw schadebedrag bóven de €5.000,- uitkomt (het bedrag van de vaste vergoeding), dan loopt u niet onnodig schadevergoeding mis. Wij geven u vrijblijvend advies of de maatwerk procedure de beste optie is voor uw woning.

Optie 2: Vaste vergoeding

Vanaf 1 november 2021 is er een nieuwe regeling met de mogelijkheid om aanspraak te maken op een eenmalige vergoeding van €5000,-.

Als u gebruik maakt van de vaste vergoeding, kan voor het object pas weer een nieuwe aanvraag tot schadevergoeding worden gedaan als zich een nieuwe aardbeving heeft voorgedaan die aan specifieke voorwaarden moet voldoen. Als deze omstandigheden zich niet hebben voorgedaan, zal het Instituut een nieuwe aanvraag afwijzen.

Let op! U kunt zelf ook de aanvraag voor de vaste vergoeding indienen bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Hier krijgt u echter geen advies welke optie voor u het beste is.
Voorkom dat u onterecht schadevergoeding misloopt.
Ontdek wat het beste is voor uw persoonlijke situatie:

Aardbevingsschade melden: hoe werkt dit?

Wij begeleiden uw mijnbouwschade aanvraag van A tot Z en nemen u alle werk uit handen.

Stap 1:
Aardbevingsschade melden

Uit ervaring weten wij dat er veel schades worden gemist tijdens de schadeopname, waardoor u als eigenaar niet de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Loket Bevingsschade neemt het gehele proces van u over en zorgt ervoor dat alle schades worden meegenomen, ook de kleine schades. Wij komen op voor uw belangen, tijdens de schade-opname, maar ook in het ingewikkelde natraject.

Stap 2:
Expert komt langs

Door het afronden van meer dan 1.000 schadedossiers weten wij precies waar wij moeten kijken tijdens de schadeopname. Wij zorgen ervoor dat alle schades aan uw gebouw worden meegenomen. Ook zijn veel eigenaren vaak niet op de hoogte van de snel veranderende regelgeving. Onze medewerkers weten precies waar zij op moeten letten.

Stap 3:
No Cure, No Pay

Onze service is volledig gebaseerd op No Cure, No Pay. Komt u niet in aanmerking voor een aardbevingsschade vergoeding, dan zijn onze diensten volledig kosteloos. Indien er schade uitgekeerd wordt dan rekent Loket Bevingsschade een commissie van 15%.

Waarom Loket Bevingsschade?

Loket Bevingsschade ondersteunt woningeigenaren, VvE’s, bedrijven en vastgoedbeleggers bij schade als gevolg van de gaswinning in Groningen. Het valt ons op dat veel mijnbouwschades in Groningen worden gemist tijdens schade-opnames. Ook zijn veel eigenaren vaak niet op de hoogte van de snel veranderende regelgeving. De medewerkers van Loket Bevingsschade weten precies waar zij op moeten letten en zorgen ervoor dat alle aardbevingsschades worden meegenomen. Wij komen op voor uw belangen, tijdens de schade-opname, maar ook in het ingewikkelde natraject.

Wat vinden onze klanten?

Loket Bevingsschade
4.7
Based on 84 reviews
powered by Google
Axel BurgerAxel Burger
14:20 25 Oct 23
Van begin tot einde goede service, ik ben erg tevreden met het gehele proces.
Sten MelchiorSten Melchior
10:13 12 Sep 23
Met volle tevredenheid een aantal panden aangemeld via Loket Bevingsschade. Contact met Thom verloopt erg vlot en soepel. Beveel Loket Bevingsschade met harte aan!
Steven BroekemaSteven Broekema
01:25 26 Aug 23
We zijn van het begin tot het einde uitstekend geholpen
Marja HulzebosMarja Hulzebos
15:19 19 Aug 23
Prettig en vriendelijk contact.We zijn echt geholpen na jarenlang getouwtrek!Dank!
Joop Kleine StaarmanJoop Kleine Staarman
08:33 17 Aug 23
Alle tijd genomen om een goed idee te krijgen van de beschadigingen in ons appartement. Chapeau!!
P.H. GeurtsP.H. Geurts
07:54 11 Aug 23
M.E. van Woerkum:Loket Bevingsschade constateerde op 14 punten bevingsschade aan ons huis na een gedegen onderzoek van enkele uren. Alle schade werd correct in kaart gebracht en gefotografeerd.Wat later ontvingen we een uitgebreide specificatie met foto,s van de onkosten ter reparatie en niet lang daarna werd het volledige schadebedrag uitgekeerd.Veel dank aan dit Loket voor hun vertrouwenwekkend optreden, de duidelijke informatie en de snelle afhandeling!
karolien smitskarolien smits
11:13 09 Aug 23
Ook al denk je dat je geen aardbevingsschade hebt is dit vaak wel het geval. Ik woon in een flat en hoorde meerdere bewoners dat zij een vergoeding hadden gekregen, omdat er wel schade was. Dus contact gezocht met loket bevingsschade zij kwamen vlot langs en zagen wel schade oa achter de verwarming diepe scheuren.Dus altijd de moeite waard om hun hulp in te schakelen.
Toon HommenToon Hommen
16:50 08 Aug 23
loket bevingsschade blinkt uit in eenvoud en duidelijkheid. ze nemen alle formaliteiten en afspraken maken voor hun rekening. Dat was voor mij de reden om met dit bedrijfje in zee te gaan.Ik ben zeer tevreden over hun dienstverlening.Het geld was snel op mijn rekening, zonder gedoe.Een aanrader.
Kim KiersKim Kiers
17:25 07 Aug 23
Wij zijn zo ontzettend blij met de diensten van loket bevingsschade! Wij zijn van begin tot eind heel goed geïnformeerd, geadviseerd en meegenomen in het proces van aardbevingsschade melden. Men heeft ook goed de tijd genomen om de schades op te nemen (en fotograferen). Dat is heel fijn als je een leek bent met dit onderwerp. Ik kan iedereen met aardbevingsschade aanraden om deze partij in te schakelen, een goede bemiddelaar is immers het halve werk. Ons proces is inmiddels afgerond, chapeau voor de mensen van het loket!
Karel RabenhauptKarel Rabenhaupt
13:10 02 Aug 23
Medewerkers van het Loket Bevingsschade in Groningen traden efficiënt en adequaat op bij het vaststellen van de aardbevingsschade aan ons huis door het Instituut Mijnbouwschade. Ook de afhandeling van de schadevergoeding was bij Loket Bevingsschade in goede handen.
Hans DusselHans Dussel
07:52 01 Aug 23
Geweldig goed opgepakt door het loket Bevingsschade. ZEER TEVREDEN.
gerrit beugelgerrit beugel
14:46 28 Jul 23
Ben heel vriendelijk behandeld en deskundig begeleid door mensen van het Loket Bevingsschade. Alles werd voor me geregeld. De afwikkeling van de schades is naar volle tevredenheid afgehandeld. Niets op aan te merken.
simca akkermansimca akkerman
11:28 27 Jul 23
Loket bevingsschade heeft mijn zaak keurig afgehandeld en voor mij persoonlijk moet ik zeggen dat ik in deze zeer correct ben geholpen. De schade aan mijn woning en tevens de vergoedingen zijn inmiddels afgehandeld.
Alfred NieboerAlfred Nieboer
09:38 26 Jul 23
Ik heb een zeer goede ervaring met " Loket Bevingsschade " Ze nemen de zaak serieus op, en komen de gemaakte afspraken na. Ze communiceren duidelijk en helder. Verder zeer vriendelijk in omgang, betrouwbaar. En ronden de zaak goed en duidelijk af.
anita kaper-buurmaanita kaper-buurma
07:36 26 Jul 23
Na lang wachten op de 1e afspraak. (Ging met een tussenpersoon) ging het best wel snel allemaal. Er werd grondig gezocht en gekeken naar scheuren. Tijdens de rondgang door mijn huis kreeg ik uitleg over het gevonden. Kreeg zelfs foto's te zien van eerdere metingen van de voorgaande bewoners. Deze werden natuurlijk niet mee gerekend voor mijn beoordeling. Hierna ging het allemaal snel. Beoordeling was erg uitgebreid en het bedrag wat dat tegenover stond stond binnen 2 weken op de rekening plus een bedrag dat ik vrij heb genomen en dat zij bijna 3 uur door mijn woning mochten kijken als vergoeding. Wanneer ik weer schade erbij krijg (wat ik niet hoop) ga ik jullie wel weer inschakelen. Top gedaan
js_loader

Veelgestelde vragen

Wij gaan uw aardbevingsschade melden  bij Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Het IMG stuurt een schade-expert naar uw pand om de schade op te nemen. Deze schade-opname wordt begeleid door een van onze deskundige medewerkers.

Na de schade-opname maakt de schade-expert van het IMG een adviesrapport op. Daarin staan alle schades beschreven, evenals het advies voor de reparatie en de daarbij horende schadevergoeding. Dit rapport evalueert u samen met een medewerker van Loket Bevingsschade.

Wanneer alle mijnbouwschades correct in het rapport zijn opgenomen geven wij akkoord aan het IMG, waarna er een besluitbrief volgt. De schadevergoeding zal binnen 14 dagen bij u op de rekening worden bijgeschreven.

Loket Bevingsschade voert binnen 3 werkdagen na uw aanvraag een vrijblijvende schadecheck bij u uit. Wij brengen de schades volledig in kaart en geven u vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Uw aarbevingsschade melden was nog nooit zo makkelijk!

Het Instituut Mijnbouwschade hanteert geen herstelplicht. Dit houdt in dat u niet verplicht bent om de schades te herstellen na ontvangst van de schadevergoeding. Uiteraard kunnen wij u wel begeleiden en adviseren bij het herstellen van de schades.

Loket Bevingsschade rekent een commissie van 15% over het vastgestelde schadebedrag. Onze dienst is op basis van ‘No Cure, No Pay’. Wij zetten dus altijd ons beste beentje voor tijdens de schade-opname. Uw aardbevingsschade melden zonder zorgen dus!

Het schaderapport wordt door onze deskundigen gecontroleerd. Wanneer de werkelijke schade niet juist wordt gepresenteerd in het rapport vragen wij in overleg met u een zienswijze aan. Middels de zienswijze geven we te kennen dat niet alle schades juist in het rapport zijn opgenomen, en aan de hand hiervan zal het IMG het rapport herzien.

Mogelijke schades aan de buitengevels, balkon en gemeenschappelijke ruimtes van uw appartement kunnen alleen via de VvE worden aangevraagd. Wanneer er een schadevergoeding wordt toegekend aan de VvE, komt u ook in aanmerking voor een deel van het schadebedrag.

Tijdens een schade-opname komt een expert in opdracht van het Instituut Mijnbouwschade Groningen de schades opnemen. Wij begeleiden deze expert zodat alle schades aan uw woning of pand worden meegenomen.

U hoeft niet bij de schade-opname aanwezig te zijn.

De wettelijke termijn waarbinnen het IMG een besluit moet nemen is 15 maanden. De meeste schademeldingen worden binnen 6 maanden afgehandeld.

Wij bieden onze diensten aan op basis van No Cure, No Pay. Dit betekent dat onze diensten gratis zijn wanneer u geen schadevergoeding krijgt toegekend.